Advertisement@dato muda's blog

JOM REGISTER JADI AGENT TOPUP!

KLIK untuk ketahui jadi agent fastopup!

Tuesday, April 10, 2012

Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA/ Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013Assalamualaikum pembaca pembaca blog dato,..
post kali ini adalah bertujuan untuk membantu adik adik kita yang telah memohon untuk masuk ke  IPTA/ Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013,.:


Semakan status permohonan dibuka selama seminggu atas permintaan, kerana ramai yg masih belum mencetak salinan permohonan. Cara-caranya klik butang 'SEMAK', masukkan nokp dan kategori permohonan dan klik butang 'SETERUSNYA' untuk membuat semakan. Hanya permohonan yang lengkap sahaja yang akan dipaparkan dan diproses.

Jika ada maklumat seperti pilihan program yg tidak sama seperti yg dipilih, sila kemukakan bukti atau salinan permohonan yg dicetak sebulum ini untuk tindakan lanjut.

PERHATIAN: Hanya pemohon-pemohon kategori lepasan DIPLOMA/SETARAF SAHAJA wajib mencetak salinan permohonan dan perlu menghantarnya bersama dokumen-dokumen lain ke ipta pilihan. 

Semakan keputusan permohonan :
Lepasan SPM/SETARAF - minggu pertama bulan Mei. 

Bagi kemasukan ke Politeknik, Kolej Komuniti dan ILKA ialah pada minggu ke empat bulan Mei

Lepasan STPM/Asasi/Matrikulasi/Setaraf - minggu kedua bulan Julai.

 Ada 3 jenis/kategori permohonan:
1. Pemohon lepasan spm utk pgm asasi ipta, pgm diploma ipta dan pgm diploma politekniik premier.
2. Pemohon lepasan spm atau sijil SKM utk program diploma politeknik (bukan poli premier), kolej komuniti dan semua ILKA.
3. Pemohon lepasan stpm, matrikulasi, asasi, lepasan diploma/setaraf.
Ada panduan dan arahan yang berbeza utk setiap kategori pemohon di atas. 

Sekiranya anda masih tak faham juga..telefon UPU di 03-8870 6755,03- 8870 6766,03-8870 6777 atau 03-8870 6767 waktu pejabat, isnin ke jumaat 8.00 pg ke 5.00ptg.

~UPU~

0 comments:

Post a Comment

feNoMEna DaTO muDa nIZar!

kenyataan Dato Muda

Segala yang terkandung di dalam blog ini hanyalah bertujuan untuk berkongsi pendapat dan cerita. Andai ada yang salah, terkasar bahasa atau menyinggung hati, harap dimaafkan. Segala kesulitan yang dihadapi amat dikesali.

 
Free Host | lasik surgery new york