Advertisement@dato muda's blog

JOM REGISTER JADI AGENT TOPUP!

KLIK untuk ketahui jadi agent fastopup!

Thursday, April 14, 2011

cars


Assalamualaikum,..kali ini dato ase teringin pulakss nk ase mcm mana naek kereta hebat ini,...selalunya,kita selalu diceritakan,nmpak,tgok ddan melihat ferrari laa,..lamborghini laaa,..tp kali ini,dato nk tnjuk kereta yg mgkin anda prnah lihat tp jarang nmpak,..hanya 6 jaa yg dato dpt ahaa!!,...mengikut cerita,..6 jenis buah kereta ini adalah kereta yg terpantas,..apa p0n,..jom TERJAH,..samada wujud atau x,..jom PASTIKANNYAA,..hehe

mula mula skali,mai dato tunjuk keta ini!
Pagani Zonda R
kelajuan maksimum dye adalah  220 mph (350 km / h), 0-60 mph dalam 2,7 saat. 750 hp dan torque dye adlah 710 Nm. Engine: 6 liter V12. Kecantikan dan seni rekaan kereta ni nak habaq kt hampa suma,dy ikut style ala ala Italia dengan binatang buas di bawah kap kereta ini.

interior zonda

zonda


Koenigsegg CCXR Edisi Khusus
Kendaraan sport Koenigsegg CCXR, mengunakan bahan bakar E85 ethanol.
Harganya sangat mahal la  dengan 2.43 juta dollar,dlm ringgit dato xtau,..haha.
Mesin kembar supercharge 4.7 liter V8, menghasilkan tenaga t1018 horspower yg tiada tandingannyaa.
Belum lagi bodi mobil dibuat dari serat karbon. Top speed mencapai 250 mil perjam Mobil buatan swedia ini pernah menduduki peringkat teratas di sirkuit uji coba top gear. Bahkan mengalahkan Buggati Veyron!!!

interior koenigsegg

koenigsegg
Marrusia B2
Penuh gadget teknologi tinggi, 3.5L V6, 300 hp (dapat ditingkatkan sampai 420 hp), 0-60mph dalam 5 detik, top speed lebih dari 155mph (250 km / h), penggerak roda belakang dan 6-speed otomatis. Lihat bentuknya, sanagt mengagumkan. keretA ini di buat untuk mrnjadikan jalanan sebagai sirkuit.

Marussia B2 adalah projek inovatif pada penciptaan mobil "modular" dengan body yang boleh diganti. kereta itu menunjukkan keberhasilan pada ideal unik, berbagai model berdasarkan platform universal. Penciptaan body asli Marussia В2 hanya memerlukan waktu dlm 36 hari. Ada juga versi ekstra-light yang terbuat drpada aluminium dan kevlar, sehingga mencapai berat menjadi 850kg saja.Wow..

marrusia B2

Ultimate Aero
Ultimate Aero ni boleh mencapai kelajuan 0-60 dalam 2.78 saat. Ia mempunyai  1,287-bhp V8 engine. dengan ciri-ciri air conditioning, power windows, power mirrors, tilt-steering, cab-controlled front air lift, 10-speaker premium audio, CD/DVD system w/ 7.5" DVD screen, automatic backup camera and navigation. Carbon fiber rear spoilers adalah untuk tekanan oedal brek. Di dalamnya, ada carbon fiber dashboard dan  center console yang dilengkapi dengan unit kontrol suhu dalam bentuk digital dan juga  monitor untuk tekanan tayar untuk keadaan memandu yang optimum.

ultimate aero

interior ultimate aero

Buggati veyron
Kebanyakkan kita, biasanya memandu tidak lebih dari 110kmh. Jika lebih dari itu pula adalah sekitar 150kmh, itupun kerana kebanyakkan kereta mereka cuma mampu setakat itu. .Walaupun hadlaju lebuhraya adalah 110kmh, ramai juga yang memecut dari 180 – 220kmh! Memecut atas kelajuan 200kmh memerlukan kereta yang stabil dan keberanian, silap dalam 1 saat akibatnya amatlah besar. Dan juga bergantunglah kereta anda mampu atau tidak pastinya. Jadi.. berapakah lajunya Bugatti Veyron SS ini? Nah.. ambik nih :267.81 mph! iaitu kira-kira 428.50kmh!

buggati

interior buggati


Gumpert Apollo

last but not least,..ahahha,..speaking pulak aku ini ,..haa,..yg ini pulak kelajuan dy adalah 224 mph (360 km / h), 0-60 mph dalam 3,1 saat. 650 hp dan kekuatan torque dye 850 Nm. Engine: 4.2 liter V8 dengan Twin Turbo. Dibuat dengan kelengkapan tekonologi jerman.ahaa!!amacam??huhu..body p0n style!


interior gumpert apollo

gumpert apollo

hoho,...haaa,...amacam ???teruja x??apa tggu ag,...ada duet p laa booking,..hahahahha,..ok,Assalamualaikum!


7 comments:

afuan shah said...

gimpert apollo tu kenapa over sgt??hahahahha..
lagi 1..bugatti tu...mcm pelik ja..mata sepet..hahahha

DATO MUDA NIZAR said...

hahaha,..biasa ar,...mmg ori pon gumpert dan bugati tuh,..mybe ugak tuan punya keta tu adew tmbah apew2,..sbb tu nmpak pelik,..tp asenyaa,mmg rekaan dye lagu tuh kowt,..huhu

munet said...

nak cekaw duet kat cerok mana ni???
[btw, buang la verification word tu]

DATO MUDA NIZAR said...

hahaha,..ok2,...actually duk cari setting verifcation word tuh,tp xnmpak2 tuh,..huhu

NAZREE said...

ello dato'..macam mana bisnes kite..amboi, tengah nak cari keta baru ke? hehe

DATO MUDA NIZAR said...

hahaha,.....biznes skrg xbrapa nk ok,xstabil,..ahakz!,..haha,..keta baru??owh,..sja nk tlg promote keta depa,sbb xlaku2,so dato promote kt cni,..hahahah,..juz kiddin'

Anonymous said...

llpkm

Post a Comment

feNoMEna DaTO muDa nIZar!

kenyataan Dato Muda

Segala yang terkandung di dalam blog ini hanyalah bertujuan untuk berkongsi pendapat dan cerita. Andai ada yang salah, terkasar bahasa atau menyinggung hati, harap dimaafkan. Segala kesulitan yang dihadapi amat dikesali.

 
Free Host | lasik surgery new york