Advertisement@dato muda's blog

JOM REGISTER JADI AGENT TOPUP!

KLIK untuk ketahui jadi agent fastopup!

Saturday, February 19, 2011

Ronaldo Nazario Luiz de Lima bersara.

Assalamualaikum semua,..okay,dato nk tnya sapa yg xknai Ronaldo???haaa…jawab2..jgn xjwab,..
..dato tahu jwapan korg akn bg msti,..”xkn dato xknal kowt??”,”ronaldo tu sepupu saya tuh”,”ronaldo anak buah saya tuh”,”mesti laa knai,ronaldo kan yg dok maen bola tuh”…hahahha..n dato malas nk senaraikan jawapan korg,..yg pastinya ,n konpom korg tahu siapa r0naldo..mana x nyaa,..beliau dengan gelaran “the phenomenon” merupakan pmain yg hebat dan beliau juga merupakan lagenda dlm arena bola sepak ini,..dato ada dngaq cita daripada org,yg dulu time beliau nk masuk dlm arena ini,beliau nmpak mcm budak2 jaa,..coz beliau pakai pndakap gigi,..hahaha,..
Tp kan,..betoi laa org melayu  kata,.”dun judge book by its cover” laa katakan…bkn nk puji laa,.tp mmg sungguh nk crita bagi kt ampa,..yg ronaldo ni hebat,coz sepnjang beliau beraksi smpai bersara..
Bole kata kira2 620 gaya yg ronaldo tunjuk ketika bermain dan Berjaya meraih sebnyak 420 gol,..agak2 dato laa..bilangan sebenar ,.xpasti..hehe….dah org pgge ronaldo nie the phenomenon..mstilaa ada kan anugerah,..nk habaq bagi kt ampa ,..beliau dapat 3 anugerah pemain terbaik dlm FA..ase2nyaa 1997,1996 dan 2002…dan dlm liga eropah pon beliau dpt 2 lagi anugerah pemain terbaek,..haaa,..hebat xhebat ronaldo nie,..mmg lau nk dibndingkan ngn pemain skrang,..mmg xdpt laa,..stakat christino ronaldo(Portugal),messi(barca),rooney(M.U.)…mmg ronaldo lagi hebat laa,..malah dengan pmain yg sama sebaya dengn beliau seperti beckham,zidane(pnah beraksi bersama dlm real Madrid),dan thiery henry…mmg ronaldo nie hebat lagi,..selepas lagenda bintang bola sepak dulu seperti  maradona dan pele…beliau laa  yg mewarisi bakat dorg ,…walaupon beliau da bnyak kontr0vesi dengan pelacur,..yg mnyebabkan prestasi beliau mnurun selepas world cup,..apa2 pon,..jgn contohi benda yg xbaek,..tp kita sebagai manusia yg bole berfikir yg mana baek atau buruk,..perlu amek yg baek sahaja dr beliau utk dicontohi...
~~~~sekian,dato muda nizar~~~

gambar ronaldo time maen utk brazil..huhu

dapat nset dr siemen time maen madrid..

tanda sayang pada arena bola sepak,..ciuman bagaikan penghormatan,.haha


0 comments:

Post a Comment

feNoMEna DaTO muDa nIZar!

kenyataan Dato Muda

Segala yang terkandung di dalam blog ini hanyalah bertujuan untuk berkongsi pendapat dan cerita. Andai ada yang salah, terkasar bahasa atau menyinggung hati, harap dimaafkan. Segala kesulitan yang dihadapi amat dikesali.

 
Free Host | lasik surgery new york