Advertisement@dato muda's blog

JOM REGISTER JADI AGENT TOPUP!

KLIK untuk ketahui jadi agent fastopup!

Wednesday, February 16, 2011

PM Britain pakai kereta kalis BOM!!

Assalamualaikum pembaca semua,..kali ni dato bawakan satu lagi berita menarik berkenaan kereta Jaguuar XJ X351 yg digunakan oleh perdana menteri Britain ,iaitu Dvid Cameron ,..dipercayai kereta tersebut mmpunyai ciri2 istimewa yg bole menepis dari sebarang jenis serangan termasuklah serangan bom!!

kereta Jaguar itu yg dikatakan berharga RM977 309 dalam mata wang Msia itu memiliki kalis bom ,tayar masih boleh brgerak walaupon ditembak pancit atau terkena bna tajam sekali pon tetap boleh bergerak ,..tgkap kalis peluru dan trdapat bekalan oksigen pada body kereta tersebut mmbolehkan kereta tersebut dapat elak drpada serangan kimia dan biologi,..dipercayai jugak mmpunyai senjata yg boleh diguna pakai bg pemilik kereta tersebut,..peeerrggghhh canggihnyaaa,..mcm dalam cerita "the green hornet" plakss...kereta itu jga bole mmecut dngan kelajuan 264 kilo sejam,..berupaya mnjana kuasa kuda sebanyak 503 kuasa kuda,..kenderaaan smemang dicipta khas wat PM tersebut dan jauh lbih berkuasa daripada jaguar biasa,...


~~sekian,dato muda nizar~~

5 comments:

nelly said...

Fulamak ..
smart tu !

tengku asmadi said...

takut ke bomm tu ancaman zaman skrg dah ni ~

Chempaka Aziz said...

hish..bila tk blh merasa kete cam ni? (rasanya tk mungkin....) mampu tgok ajelah..hari tu dapt gak berposing kat ferrari...aduh poket tak mampu! hihii..

Nurfazilah Cipa said...

gle r!smarteted!:)cipa dtg bwk award..amek tau!

http://nurfazilaharsat.blogspot.com/2011/02/award-utk-sume-follower-cipa.html

DATO MUDA NIZAR said...

nelly:mmg smart..hehe
tengku:bkn stakat ngn bom sja...mercun bawang pon xleh jejas keta tuh..haha
kak cempaka:insyaallah akak,..lau ada rezki tu,..adalaa,..tggal akak jew nk usahakn cam ne...hehe..
cipa:thanxs a lord of the ring ahh,..ada bg award kt dato..=)

Post a Comment

feNoMEna DaTO muDa nIZar!

kenyataan Dato Muda

Segala yang terkandung di dalam blog ini hanyalah bertujuan untuk berkongsi pendapat dan cerita. Andai ada yang salah, terkasar bahasa atau menyinggung hati, harap dimaafkan. Segala kesulitan yang dihadapi amat dikesali.

 
Free Host | lasik surgery new york