Advertisement@dato muda's blog

JOM REGISTER JADI AGENT TOPUP!

KLIK untuk ketahui jadi agent fastopup!

Monday, January 10, 2011

AJL-25 MENGINGATKN TNTANG BLOG YG DAH LAMA XUPDATE..Pada tarikh 9hb januari 2011...berlabuh laa tirai ANUGERAH  JUARA LAGU yg KE-25..
Sebanyak 30 buah lagu dipertandingkan namun hanya 14 terpilih untuk mewarnai Anugerah Juara Lagu 25 (AJL25). Saingan bermula sejurus selepas tiga pusingan separuh akhir Muzik Muzik berakhir.
Pencalonan pada tahun ini juga dilihat lebih banyak menampilkan saingan daripada artis lelaki kerana hanya empat 'bunga' yang turut berentap merebut gelaran juara AJL25.


wajah2 mereka sebelum beraksi di atas pentas,...muka aku kt belakang...hahahaha

Berikut 14 lagu yang layak ke AJL25.
Faizal Tahir - Hanyut
Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan
Hafiz - Noktah Cinta
Meet Uncle Hussain - Drama King
Adira - Ku Ada Kamu
Yuna - Cinta Sempurna
A.P.I - Pelita
Tomok - Berlari
Black - Sofea Jane
Hujan - Mencari Konklusi
Faizal Tahir - Selamat Malam
Bunkface - Extravaganza
Stacy - Jahat
Anna Raffali - Tolong Ingatkan Aku


,..mcm2 gaya dorg ada,...gabungan dari 6 band indie(hujan,MUH,estranged,lan the typewriter,loque,..) dengan lagu dorg tajuknya ‘pelita’,..tp,tidak juga ketinggalan,yuna dengan lagunya cinta sempurna,..faizal tahir ckp,yuna wat perubahan kononnya piano nya kali ni lebih besar dari sebelum ini...ahah..kemunculan artis2 baru juga seperti adira,shahir dan hafiz yg telah menunjukkan persembahan yg luar biasa,..mcm the flash jaa,..dye tukar baju color putih...hahahha...tp faizal tahir kali ini tidak ketinggaln juga dengan menunjukkan aksinya di dalam air,..hahahahaha...xpenah2 artis laen wat,..dulu dye gunting rambut atas stage,..kali ni dye mandi plak atas stage...hahahhahaha...xsempat2 buang     baju..agak2 laaa..hahhahahaha.....tp dalam banyak band yg bertanding,..hanya meet uncle Husain jaa yg ada dlm list,..kesian kt bunkface,hujan,...mgkin juri kali ni xda taste dengaq lagu indie kowt..hahahhaa.. kononnya lah Juri profesional yang terdiri daripada Azhar Borhan, Azmeer, Edry Hashim, Che Kem dan Zainuri Misfar sepakat memilih lagu yang seiring dengan aliran muzik terkini yang disifatkan membawa inspirasi baru kepada persada seni tanah air....
..cm na pon,yg menang tetap dpt habuan,.kepada anna rafali(juara),hafiz(vocal terbaik),faizal tahir(no 3) ,..black ft MUH(naib juara)...tahinah saya ucapkan....all the bez,.jumpa ag di AJL-26....assalamualaikum..


mantap..gabungan black dan MUH telah mndptkan tempat kedua..

berdiri sama tinggi,itulah gabungan drpada 6 buah vocalist indie band


bergaya tiga org pengacara majlis ajl25....hhaha


tetap bersemngat walaupon bru2 ni,xcident,..tp kemenangan nya mndptkn tmpat di ati juri mnjadi vocal terbaek..tahniah

juara AJL-25....anna rafali,walupon dpt kesan bakat dr yotube,..haha0 comments:

Post a Comment

feNoMEna DaTO muDa nIZar!

kenyataan Dato Muda

Segala yang terkandung di dalam blog ini hanyalah bertujuan untuk berkongsi pendapat dan cerita. Andai ada yang salah, terkasar bahasa atau menyinggung hati, harap dimaafkan. Segala kesulitan yang dihadapi amat dikesali.

 
Free Host | lasik surgery new york