Advertisement@dato muda's blog

JOM REGISTER JADI AGENT TOPUP!

KLIK untuk ketahui jadi agent fastopup!

Saturday, January 1, 2011

kebersihan itu sebahagian daripada iman


Assalamualaikum!!...haa...Dato kali nk ajak korg sume jaga
kebersihan...haha..ceh,aku sndri pon xjaga..nk jga yg org laen...haha...xlah gitu..tp aku pon 
smbil2 tuh peringat kt diri aku gak...haha...jd,bila korg dah reti cm na nk pgang penyapu dan cam..
itu pon dah cukup mggembirakan ati pak cik kebun kita,mak cik kebun kita,cleaner2 stadium,..mklumlaa bru2
nie cleaner2 kt stadium bkit jalil sume nyaa sakit2 badan coz kutip sampah korg tuh...
kpda belia2..korg ada akal,jd pikir2 laa dgn baek..
dan sedar laa tntang kepentingan alam kita nie..bila alam dah kurg dari pencemaran ..
bumi pon akan berada dlm keadaan baek...
smasa korg masih hidup...aku nk igtkn jngn laa membiarkn tong sampah itu kosong..
isikan kn dgn sampah2 ....supaya dye pon ase dihargai....xlah sia2 dye hidup...
laz but not least,..akhir skali,finally,..Dato igt kn skali ag,eventually...kebersihan
sebahagian drpada iman....
LU PIKIR LAA SENDIRI,NABIL!!...




tp,jngn laa smpai macam tu skali pon lau nk tnjuk perasaan kt Dato skalipon..smpai nk buang keta trus
dlm tong smpah...trasa Dato...haha




budak ni mnunjukkan teladan yg baek kpada geerasi tua yg xsedar dri...hhaha

renungan bersama:“Diriwayatkan dari Sa’ad bin Abi Waqas dari bapaknya, dari Rasulullah saw. : Sesungguhnya Allah SWT itu suci yang menyukai hal-hal yang suci, Dia Maha Bersih yang menyukai kebersihan, Dia Mahamulia yang menyukai kemuliaan, Dia Maha Indah yang menyukai keindahan, karena itu bersihkanlah tempat-tempatmu” (HR. Tirmizi)”

SEKIAN,ASSALAMUALAIKUM!!

2 comments:

afuan shah said...

woi dato'..kuang3..depa mana paham cam 2 apa..punya la dok korang la apa la..ceh..
cam=penyodok
hahahahah...lawak la hg ni mat nizar!!
HNY2011

DATO MUDA NIZAR said...

hahhaha...aku lupa...aku igt cam tu mmg ada dlm kamus dewan..haha

Post a Comment

feNoMEna DaTO muDa nIZar!

kenyataan Dato Muda

Segala yang terkandung di dalam blog ini hanyalah bertujuan untuk berkongsi pendapat dan cerita. Andai ada yang salah, terkasar bahasa atau menyinggung hati, harap dimaafkan. Segala kesulitan yang dihadapi amat dikesali.

 
Free Host | lasik surgery new york